Winnaars verkiezing 'Club van het Jaar 2021'

Voetbalclub WDZ Bocholtz uit Bocholtz en Triple ThreaT uit Haarlem zijn uitgeroepen tot ‘Club van het Jaar 2021’ in de categorie sport en cultuur. Zij kregen gisteravond de prijs overhandigd door Erben Wennemars en Typhoon tijdens een feestelijke Awarduitreiking in TivoliVredenburg. De 3e editie van de verkiezing kenmerkt zich door veerkracht. Ondanks de impact van corona zetten diverse clubs hun beste beentje voor en maakten met inspirerende initiatieven het verschil.

Winnaar ‘Club van het Jaar 2021’ categorie sport
De jury was zeer onder de indruk hoe WDZ Bocholtz een positieve draai heeft gegeven aan de afgelopen corona-periode. Uit het juryrapport: “een positieve draai met (maatschappelijke) impact op de club en haar leden, maar óók op de gemeente en wijde omgeving. ‘Wilskracht Doet Zegevieren’ en ‘Vier tsezame’ zijn voor WDZ Bocholtz geen loze kreten. Het bestuur en de snel opgerichte Coronastuurgroep schoten gelijk uit de startblokken toen corona zijn intrede deed. Resultaat: de club bood gedurende de gehele coronaperiode gratis, voor iedereen toegankelijke activiteiten aan gebaseerd op drie  relevante pijlers: 1. Sport en bewegen blijven aanbieden. 2. Vertier en daarmee perspectief bieden. 3. Verbinden tussen de diverse geledingen. Samen met leden en vrijwilligers werden talloze initiatieven georganiseerd. WDZ Bocholtz heeft steeds meebewogen met de (on)mogelijkheden van corona. Wat kan er wel? Hoe zorgen we ervoor dat mensen (jong én oud, lid en geen lid) blijven sporten om fit en vitaal te blijven? Hoe zorgen we ervoor dat mensen niet in een sociaal isolement terecht komen, hoe kunnen we onze sponsoren een hart onder de riem steken? Deze vragen stelde WDZ Bocholtz zich keer op keer en paste aan de hand van hun drie pijlers de activiteiten daarop aan. Dit alles kan alleen tot stand gebracht worden door een duidelijke visie op en aanpak van de corona-uitdagingen. WDZ Bocholtz heeft op unieke wijze verantwoordelijkheid gevoeld en genomen voor het fysieke en mentale welzijn van haar eigen leden en vele niet-leden. WDZ Bocholtz is meer dan alleen voetbal.”

Winnaar ‘Club van het Jaar 2021’ categorie cultuur
Triple ThreaT is een stichting met een enorme impact. Vorig jaar won hun basketbalvereniging al in de categorie sport. Dit jaar schreef de stichting zich in voor de categorie cultuur en ook in die categorie kon de jury niet om hen heen. De jury vat het als volgt samen: “Triple ThreaT zet jongeren in hun kracht door hen hun passie te laten volgen. Triple ThreaT past niet in een hokje, maar geeft de ruimte aan jongeren om te dansen, muziek te maken en hun talenten te ontdekken. Zij hebben een duidelijke visie op hun maatschappelijke rol: perspectief en kansen bieden aan jongeren in Schalkwijk, met cultuur en lifestyle als middel. De manier waarop zij dat doen is een inspiratie voor velen. Triple ThreaT is een club van de toekomst, door vanuit de behoefte van de gemeenschap te bouwen aan een discipline-overstijgend aanbod met grote maatschappelijke impact. De betrokkenheid en verbondenheid is groot: ramadan en kerst worden samen gevierd, de nieuwe generatie krijgt een stem in het junior bestuur en rolmodellen zorgen voor een grotere toegankelijkheid. Ook afgelopen jaar zat Triple ThreaT zeker niet stil. Er werd een boodschappenservice voor ouderen opgestart, er werden schoolplekken en huiswerkbegeleiding gefaciliteerd en er is een documentaire gemaakt over kansenongelijkheid. Hiermee toont Triple ThreaT een enorme betrokkenheid bij hun omgeving.”

Prijzen
Naast de titel ‘Club van het Jaar 2021’, worden WDZ Bocholtz en Triple ThreaT beloond met professionele masterclasses die afgestemd worden op de behoeften van de club. En om de club extra in de schijnwerpers te zetten, maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm voor hen.

Verenigingen: het grootste sociale netwerk van ons land
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Ontmoetingsplaatsen waar mensen met elkaar sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom zijn deze clubs zo belangrijk. Daarom organiseren NOC*NSF, AD.nl, LKCA, Kunstbende en Rabobank de verkiezing Club van het Jaar om zo het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

Aan de verkiezing deden 2.165 sport- en cultuurclubs mee en zijn 152.000 stemmen uitgebracht.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst

*lt;script*gt;!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '524637687727854'); fbq('track', 'PageView');*lt;/script*gt;*lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=524637687727854&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt;

Voor enkele functies van deze website dient u cookies te accepteren - toon details