Over de verkiezing

Zet jouw club in de schijnwerpers!

Wil jij laten zien hoe gaaf, bijzonder of uniek jouw sport- of cultuurclub is? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2019! Win naast de nationale titel een masterclass naar keuze van een expert, een professionele promotiefilm van jouw club en maak gebruik van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om je club in de schijnwerpers te zetten.

Achtergrond van de verkiezing Club van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

Ervaringen winnaars ‘Club van het Jaar 2018'
“Het winnen van de verkiezing heeft onze leden veel energie gegeven” zegt Muziekvereniging Soli. “En we hebben veel geleerd van de geweldige workshop van zangeres Shirma Rouse”. Basketbalvereniging Crackerjacks: “Er gingen deuren voor ons open door het winnen van de verkiezing. We kijken uit naar het ‘Coach-de-coach traject’ dat onze leden gaan volgen én we gaan met de club nog naar het WK 3x3 Basketball.” Bekijk hier hun video’s voor het hele verhaal.

Hoe werkt het?

Nomineren
Tot en met 13 mei kon je jouw club, vereniging of stichting nomineren via www.clubvanhetjaar.nl. Alle sport- en cultuurclubs in Nederland die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen meedoen aan de verkiezing. Sportclubs moeten ook aangesloten zijn bij een landelijke sportbond die op haar beurt weer is aangesloten bij NOC*NSF. Voor cultuurclubs geldt dat hun kerntaak zich richt op het bieden van activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst. Clubs die zich met name richten op de organisatie van een terugkerend of eenmalig evenement zijn uitgesloten van deelname.


Stemmen
Van 6 mei tot 7 juni mag er gestemd worden. Maak gebruik van ons promotiemateriaal om jouw achterban te mobiliseren. Het aantal stemmen gedeeld door het aantal leden bepaalt jouw score. 


Gemeente- en provinciewinnaars
In de week van 11 juni worden de clubs met de hoogste score per gemeente en provincie bekendgemaakt. Deze score wordt bepaald door het aantal geworven stemmen te delen door het aantal leden. Er zijn minimaal 50 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. Clubs met minder dan 50 leden, worden in de berekening van de stand beschouwd als een club met 50 leden.


Juryavond voor provinciewinnaars
De provinciewinnaars pitchen op dinsdag 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld. 


Landelijke winnaars sport en cultuur
De vakjury beslist welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mogen noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni bekend gemaakt.

Genomineerden geven door deel te nemen aan de Verkiezing toestemming aan de Organisatie om hun naam en/of logo, het opgegeven verenigingsverhaal bij de aanmelding evenals mogelijke foto's van de overhandiging van de prijs voor promotionele doeleinden met betrekking tot de Verkiezing te gebruiken.  


Prijzen
Naast de eervolle titel ‘Club van het Jaar’ ontvangen de landelijke winnaars in de categorie sport en cultuur een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm!


Ambassadrices van de verkiezing
De ambassadrices uit de sport- en cultuurwereld dragen de verkiezing Club van het Jaar een warm hart toe. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben. Dat dit de basis kan vormen voor levenslang plezier en wie weet voor een succesvolle carrière in sport of cultuur.

   Ambassadrice Esmee Visser:

Esmee Visser (Leiden 27 januari 1996) is een schaatsster die gespecialiseerd is in de lange afstanden. Visser werd in 2018 Europees kampioene op de 3000 meter en Olympisch Kampioen op de 5000 meter in 2018. In 2019 werd ze 3e op het NK allround en tweede op het WK op de 5 km in Inzell en daarnaast verbeterde ze het Nederlands Record op de 3000 meter in Salt lake City. Esmee is lid van ijsclub Nut & vermaak uit Leimuiden. 

 

 

  Ambassadrice Shirma Rouse:

Shirma Rouse start haar muzikale carrière als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 4 albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs.

 


Voorwaarden deelname
Alle sport- en cultuurclubs in Nederland die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen meedoen aan de verkiezing. Sportclubs moeten ook aangesloten zijn bij een landelijke sportbond die op haar beurt weer is aangesloten bij NOC*NSF. Voor cultuurclubs geldt dat hun kerntaak zich richt op het bieden van activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst. Clubs die zich met name richten op de organisatie van een terugkerend of eenmalig evenement zijn uitgesloten van deelname. Bekijk ook de algemene voorwaarden.

Volg ons
*lt;script*gt;!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '524637687727854'); fbq('track', 'PageView');*lt;/script*gt;*lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=524637687727854&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt;

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details