Meest gestelde vragen

1. Tot wanneer kunnen clubs zich aanmelden?
Je kunt jouw club inschrijven tot en met 13 mei 2019. Je krijgt daarna van ons een bericht of jouw club genomineerd is. Vanaf 6 mei kan het publiek via deze site stemmen op alle genomineerde clubs.

2. Welke clubs mogen meedoen?
Iedere club in Nederland die staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kan gratis meedoen. Sportclubs moeten ook aangesloten zijn bij een landelijke sportbond die op haar beurt weer is aangesloten bij NOC*NSF.

Voor cultuurclubs geldt dat hun kerntaak zich richt op het bieden van activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst. Clubs die zich met name richten op de organisatie van een terugkerend of eenmalig evenement zijn uitgesloten van deelname. De organisatie beoordeelt of een club wordt toegelaten tot de verkiezing.

3. Wie mag een club nomineren?
Alleen bestuursleden mogen een club nomineren.

4. Mijn organisatie is een stichting. Mogen wij ook deelnemen?
Deze verkiezing is erop gericht om de sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken in de schijnwerpers te zetten. Binnen de cultuursector kan dit verenigen zowel binnen een vereniging als stichting. Jouw stichting is dus zeker welkom om deel te nemen, wanneer haar kerntaak zich richt op het bieden van aanbod of activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst.

5. Kunnen er meerdere genomineerden per gemeente zijn?
Jazeker, dat is geen enkel probleem. 

6. Wie heeft mijn club genomineerd? 
Bij de organisatie is bekend wie namens een club de nominatie heeft ingediend. 

7. Wat kunnen we winnen?
Lees hier wat de gemeentelijke, provinciale en landelijke winnaars kunnen winnen.

8. Hoe worden de winnaars bepaald?
Lees hier hoe de gemeentelijke, provinciale en landelijke winnaars worden verkozen.

In iedere gemeente wint de sport- en de cultuurclub met de hoogste score. Deze score wordt bepaald door het aantal stemmen te delen door het aantal leden. Bijvoorbeeld: Club X heeft 1.000 bevestigde stemmen ontvangen en telt 3.000 leden, daarmee heeft Club X een score van 33% behaald. Kleinere sport- en cultuurclubs maken dus net zoveel kans op een gemeente of provincietitel als clubs met een groter ledenaantal. Clubs met minder dan 50 leden, worden in de berekening van de stand beschouwd als een club met 50 leden. 

9. Maken kleine clubs wel kans op de titel?
Kleine clubs maken net zoveel kans als grote clubs. In iedere gemeente wint de sport- en de cultuurclub met de hoogste score. Deze wordt bepaald door het aantal stemmen te delen door het aantal leden. Bijvoorbeeld: Club X heeft 1.000 bevestigde stemmen ontvangen en telt 3.000 leden, daarmee heeft Club X een score van 33% behaald. Clubs met minder dan 50 leden, worden in de berekening van de stand beschouwd als een club met 50 leden. Kleinere sport- en cultuurclubs maken dus net zoveel kans op een gemeentetitel als clubs met een groter ledenaantal.

10. Wat kan ik doen om veel stemmen te krijgen?
Roep jouw leden via Facebook en Instagram op om te stemmen. Ook werkt het uitstekend om ze een e-mail te sturen met het verzoek om te stemmen. Wat ook goed kan helpen, is het informeren van de lokale en regionale pers over jouw nominatie.

11. De naam van mijn club staat verkeerd op de website, kan dat gewijzigd worden?
Ja, stuur een e-mail naar vragen[@]clubvanhetjaar.nl

12. Wie zijn de initiatiefnemers van de verkiezing? 
Lees hier wie de initiatiefnemers van de verkiezing zijn.

13. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing?
Jazeker, lees hier de voorwaarden. 

14. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Lees hier alles over de opzet van de verkiezing en de periode waarin er gestemd kan worden.

15. Kan ik de gegevens van de stemmers inzien? 
Nee, in het stemproces bewaken we de anonimiteit van de stemmer.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, neem dan contact op met info@clubvanhetjaar.nl.

Volg ons
*lt;script*gt;!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '524637687727854'); fbq('track', 'PageView');*lt;/script*gt;*lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=524637687727854&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt;

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details