Meest gestelde vragen

1. Tot wanneer kunnen clubs zich aanmelden?
Je kunt jouw club inschrijven van 22 maart tot en met 5 mei 2021. Je krijgt daarna van ons een bericht of jouw club genomineerd is. Vanaf 19 april kan iedereen via deze site stemmen op alle genomineerde clubs.

2. Welke clubs mogen meedoen?
Iedere club in Nederland die als vereniging of stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kan gratis meedoen. Sportclubs moeten ook aangesloten zijn bij een landelijke sportbond die op haar beurt weer is aangesloten bij NOC*NSF.

Voor cultuurclubs (verenigingen, stichtingen of groepen) geldt dat hun kerntaak zich richt op het bieden van activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening in de vrije tijd, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst. Clubs die zich met name richten op de organisatie van een terugkerend of eenmalig evenement zijn uitgesloten van deelname. De organisatie beoordeelt of een club wordt toegelaten tot de verkiezing. Zie ook de Algemene Voorwaarden van de verkiezing.

3. Wie mag een club nomineren?
Iedereen. Alle (bestuurs)leden van een club mogen de club nomineren.

4. Mijn organisatie is een stichting. Mogen wij ook deelnemen?
Deze verkiezing is erop gericht om de sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken in de schijnwerpers te zetten. Binnen de cultuursector kan dit verenigen zowel binnen een vereniging als stichting. Jouw cultuurstichting is dus zeker welkom om deel te nemen, wanneer haar kerntaak zich richt op het bieden van aanbod of activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst. Zie ook de Algemene Voorwaarden van de verkiezing.

5. Kunnen er meerdere genomineerden per gemeente zijn?
Jazeker, dat is geen enkel probleem. 

6. Wie heeft mijn club genomineerd? 
Bij de organisatie is bekend wie namens een club de nominatie heeft ingediend. 

7. Wat kunnen we winnen?
Lees hier wat de gemeentelijke, provinciale en landelijke winnaars kunnen winnen.

8. Hoe worden de winnaars bepaald?
Lees hier hoe de gemeentelijke, provinciale en landelijke winnaars worden verkozen.

In iedere gemeente wint de sport- en de cultuurclub met de meeste stemmen. Er zijn minimaal 50 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. Naast de 24 provinciewinnaars krijgen twee clubs een ‘wildcard’ van de jury. Klik hier voor meer uitleg.

9. Maken kleine clubs wel kans op de titel?
Elke club heeft kans om te winnen. De ene club heeft misschien meer leden, de andere club juist meer betrokken leden. Creativiteit speelt ook een belangrijke rol bij het werven van stemmen. Bedenk samen met een aantal mensen van jouw club hoe jullie veel stemmen kunnen krijgen. En maak gebruik van de gratis promotiemiddelen om stemmen te werven.  Dit jaar introduceren we een ‘wildcard’ voor een sport- én een cultuurclub. Deze clubs worden gekozen door de jury op basis van de opgegeven motivatie waarom zij de titel ‘Club van het Jaar’ verdienen. Hierbij kijken we naar de getoonde veerkracht en gave initiatieven die het afgelopen jaar ondernomen zijn. Het aantal verkregen stemmen is hierbij niet relevant. De wildcard-winnaars mogen zich vervolgens, net als de provinciewinnaars, online presenteren aan de jury in de week van 1 juni.

10. Wat kan ik doen om veel stemmen te krijgen?
Roep jouw leden via Facebook en Instagram op om te stemmen. Daarvoor zijn ook promotiemiddelen beschikbaar. Ook werkt het uitstekend om ze een e-mail te sturen met het verzoek om te stemmen. Wat ook goed kan helpen, is het informeren van de lokale en regionale pers over jouw nominatie.

11. De naam van mijn club staat verkeerd op de website, kan dat gewijzigd worden?
Ja, stuur een e-mail naar vragen[@]clubvanhetjaar.nl

12. Wie zijn de initiatiefnemers van de verkiezing? 
Lees hier wie de initiatiefnemers van de verkiezing zijn. De verkiezing Club van het Jaar is een initiatief van NOC*NSF, AD.nl, LKCA, Kunstbende & Rabobank. De verkiezing is onderdeel van Rabo ClubSupport. 

13. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing?
Jazeker, lees hier de voorwaarden. 

14. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Lees hier alles over de opzet van de verkiezing en de periode waarin er gestemd kan worden.

15. Kan ik de gegevens van de stemmers inzien? 
Nee, in het stemproces bewaken we de anonimiteit van de stemmer.

16. Kan ik mijn motivatie inzien?
Jazeker, je kunt je motivatie lezen via https://www.clubvanhetjaar.nl/clubs 

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, neem dan contact op met vragen@clubvanhetjaar.nl.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst

*lt;script*gt;!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '524637687727854'); fbq('track', 'PageView');*lt;/script*gt;*lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=524637687727854&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt;

Voor enkele functies van deze website dient u cookies te accepteren - toon details